Британски студенти напират да учат медицина в Пловдив

Животът

12-09-2014, 19:14

Снимка:

МУ Пловдив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

150 кандидати от Острова ще плащат по 8000 евро такса годишно

Пловдивският медицински университет се оказва един от най-предпочитаните от британските младежи. По данни на висшето учебно заведение до този момент 150 кандидати от Острова са изявили желание да следват медицина в града под тепетата срещу 8 000 евро на година. Освен от ниските за тях такси, кандидат-студентите признават, че са привлечени от високото ниво на образование, което предлага учебното заведение и от древната история на Пловдив.

Давид Малек, който е втори курс в Медицинския университет без колебание избира да учи в елитния ВУЗ под тепетата. Произхожда от лекарско семейство. Родителите го подкрепят в решението му да опознае екзотичната държава, каквато за тях е България.

Университетът в Пловдив набира популярност на Острова заради престижните награди, с които е отличен през годините. Другият „плюс” е, че дипломите, получени тук, се признават и във Великобритания. Освен познания в областта на медицината, от университета се стараят чуждестранните студенти да се запознаят отблизо и с българските традиции.

Медицинският университет посреща английски студенти за втора година. Те учат за лекари и стоматолози.