„ВиаПонтика“ на 13 септември

В Албена – кукловоди, в Двореца – музиканти

В 18 часа в Каменната зала в Културен център „Двореца“ в Балчик ще започне концертът на интернационалния камерен ансамбъл, който обединява млади изпълнители от пет държави. Някои от тях са познати на зрителите в Балчик от концертите в храма „Св.св. Константин и Елена“.  Фарадж  Акбаров от Азербайджан, Иван Стайков от България, Атийе Ешкиза от Турция, Санджар Сапаев от Узбекистан и Нариман Акбаров от  Германия  вече  градят интересна  творческа  биография.

В програмата са предвидени музикални произведения на Борислав Йоцов, Бела Ковач, Михаел Мангани, Йоханес Брамс, Карлос Гардел, АсторПиацола, В. Моцарт, В. Монти, ГиораФейдман.

След като играха за детската публика в Балчик, днес  студентите от специалност „Актьорство за куклен театър” с ръководител професор Дора Рускова от НАТФИЗ „КРЪСТЬО САРАФОВ” ще представят кукления спектакъл „Приказка за елфи“ и в курортния комплекс „Албена“. Режисьор на постановката е Емилия Маленова. Сценографията е дело на Силва Бъчварова, а музиката  –на Петър Цанков. За  сценичната реализация  са ангажирани  студентите Радослава Неделчева, Велислава Димова, Иван Шумаров, Велислава Маринкова , Яна Иванова, Ирина Шумелова и Наталия Петкова. Представлението ще започне в 19 часа в  хотел „Фламинго Гранд“.