Иван Тотев: От днес Пловдив е българската столица на Европа! (СНИМКИ)

Хиляди пловдивчани вдигнаха наздравица на 500-метровата маса по случай титлата на Пловдив за "Европейска столица на културата 2019"

Хиляди пловдивчани вдигнаха наздравица на 500-метровата маса по случай титлата на Пловдив за "Европейска столица на културата 2019". Съоръжението бе поставено по протежението на цялата Главна.

В 11 часа различни танцови и певчески състави стоплиха сърцата на всички гости и граждани на града на сцената пред общината.

До Римския стадион пък кметът Иван Тотев вдигна наздравица и даде официален старт на празника.

"Днес сме се събрали тук, за да се поздравим с нещо, което е толкова голямо, че съм сигурен, че не всеки от нас не може да си го представи. Малко са моменти, които остават в историята на един град. Моментите, за които ще се говори години и  десетилетия след тяхното случване. Всички ние - съвременниците на град Пловдив, сме невероятни щастливци, че живеем точно в такъв момент. Момент, който дълго ще утеква!, каза градоначалникът.

Той благодари на всички градове, които участваха в надпреварата, бяха конкуренти и мотивираха Пловдив да даде най-доброто за спечелване на титлата "Европейска столица на културата 2019".
"Пловдив до днес бе кандидат закултурна столица на Европа, а от днес Пловдив е българската столица на Европа", каза гордо Иван Тотев. Секунди след той това помоли всички "ЗАЕДНО" да се поздравим за този исторически момент за нашия град и вдигна чаша за "Наздраве!".

Словото на градоначалника бе огласено с "Наздравица" от операта "Травиата", изпълнена от Хора на Държавна опера Пловдив.

Още снимки вижте ТУК!