Беройци размазаха "Марек" с 4:0

Хеттрик направи националът Венци Христов, разписа се и Самир Аясс

„Берое“ победи убедително с 4:0 „Марек“ Дупница, а можеше да отбележи и поне още толкова попадения, но гредите, малшансът и добрите намеси на стража на гостите Емил Михайлов попречиха за това.

Венцислав Христов откри в 18-ата минута, Самир Аясс удвои в 33-ата, а отново Христов само две минути след подновяване на играта направи 3:0. Четвъртия гол „Берое“ отбеляза в 79-ата минута, а негов автор отново бе Венцислав Христов, с което той направи хеттрик в двубоя.

„Берое“ влезе в мача от позицията на пети в класирането след успеха на „Лудогорец“ в Пловдив предния ден. „Марек“ пък бе осми с 5 точки по-малко от зелените.

Петър Хубчев заложи в този мач на схема 4-4-2. На вратата отново бе Благой Макенджиев, който се представи много силно преди паузата срещу „Лудогорец“.

Веселин Пенев играеше на десния бек, а Владимир Зафиров – на левия. Иво Иванов и Елиаш си партнираха в началото в средата на защитата. В централната зона от дясно на ляво бяха наредени Самир Аясс, Игор Джоман, Георги Костадинов и Салим Керкар, а напред си партнираха Венцислав Христов и Жуниор Мапуку.

След победата заралии са на втора позиция в класирането с равни точки с „Лудогорец“, но с отбелязан гол на чужд терен в преките сблъсъци. Водач в класирането е ЦСКА с две точки повече.

В следващия си мач „Берое“ гостува на „Локомотив 1926″ (Пловдив) на 20 септември от 18:30 часа.