Втори кандидат за парламента задраскан от листите в Бургас

Руснакът Сергей Хасъмски се пробвал с листата на "Нова алтернатива"


Втори кандидат за парламента изхвърча от бургаските листи. Името му е Сергей Хасъмски и е бил вписан на 8-мо място в листата на „Нова алтернатива”.

Районната избирателна комисия в Бургас обаче разкри, че мераклията да става депутат всъщност е руски гражданин, който пребивава у нас. Съгласно българските закони, той няма право да се кандидатира за Народното събрание. Руснакът Хасъмски вече е заличен от листата и няма да бъде допуснат да участва в предизборната надпревара.
Само преди седмица РИК отряза и още един кандидат-депутат. 33-годишният Андреан Колев Георгиев, който се кандидатира като независим също бе изключен от надпреварата за 43-тото Народно събрание. Причината бе, че във внесената подписка в подкрепа на неговата кандидатура бяха открити недействителни ЕГН-та. Общо 54 невалидни подписа засякоха при проверката в ГРАО, които го лишиха от правото да участва в парламентарните избори.
След двата фалстарта, кандидатите които ще се борят за депутатско място от Бургас остават точно 298.
Само един от тях се явява като независим. Това е Октай Енимехмедов, който се прочу с нападението над Ахмед Доган по време на национална конференция на партията.