15 000 се помолиха за здраве и изцерение на Кръстова гора

Животът

14-09-2014, 11:45

Снимка:

Фейсбук, Кръстова Гора

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кръстовден е!

Служба под звездите на Кръстова гора

Детенце проговорило, друго се излекувало от левкемия, разказва йеромонах Серафим

Повече от 15 000 миряни посетиха манастира "Св. Троица" на Кръстова гора за големия християнски празник "Въздвижение на Св. Кръст Господен" – Кръстовден, посочи йеромонах Серафим.

Празникът е натоварен, налага се колите да бъдат спирани в покрайнините на село Борово, което е под манастира, казва още той. Повечето хора вече се прибират към домовете си, тъй като централната служба, водена от митрополит Николай, е била снощи, съобщава Фокус.

За Кръстова гора се говори, че е "Родопският Йеросалим", разказва отец Серафим. В древността на същото място е имало стародавен манастир, разрушен по време на турското робско. Преди да бъдат избити, монасите успяват да заровят парче от кръста, на който е бил разпънат Христос. И затова и до днес Господ излива на това място своята благодат.

Кръстова гора е наистина свято място, тук човек намира утеха в своите скърби, лек за своите страдания и надежда, че до гроб ще го съпътстват през живота му, каза йеромонахът. Посещавайки Кръстова гора, миряните търсят камъчета под формата на кръст.

Хората от цялата страна идват на Кръстова гора със своята скръб и болка и намират утеха и изцеление на своите болести. Свидетели сме на многобройни изцелявания, които са фрапиращи, коментира отецът.

Наскоро едно детенце проговорило, а майка днес поръчала благодарствени служби, тъй като детето и се е излекувало от левкемия. Жена от Пловдив се излекувала рак с много разсейки, след като пила вода от аязмото на манастира, която е отмила болестта и, разказа йеромонах Серафим.

Тази година има обновления по вътрешната украса на храма. Чудотворният кръст, с парчето от кръст, е поставено в специален обков, който се съхранява на определено място в храма и всеки може да допре памуче до него за благословение и да го носи в себе си за здраве.