Жълт код за дъжд в Пловдивско на 15 септември

Мисия Пловдив

14-09-2014, 17:00

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Какво значат "цветните" кодове в прогнозата за времето

Не забравяйте чадърите за първия учебен ден!

Жълт код обявиха за понеделник в Пловдив и региона от НИМХ. През нощта срещу 15-ти и на самия 15-ти септември ще вали дъжд. Очакват се количества 20-35 л/кв.м. Валежите ще продължат и през следващото денонощие. Във вторник валежи ще има в цялата страна, на по-малко места и с по-слаба интензивност ще са в Североизточните райони. Сумарните очаквани количества са между 15 и 25 л/кв.м., като на места в Централна и Западна България може да достигнат и до около 50 л/кв.м.

Общо за страната за 15 септември - в четири области е обявен оранжев код за дъжд, а в седем – жълт код.

Оранжев код означава опасно време. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи, съветват от Министерството на околната среда и водите.

Жълт код означава потенциално опасно време. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.