ПловдивУтре: 15 септември

Мисия Пловдив

14-09-2014, 18:29

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Училището започва!

Точно в 8 часа с празничен водосвет и молебен, отслужен от митрополит Николай, ще бъде открита новата учебна година в Пловдивската духовна семинария "Св. св. Кирил и Методий".

Кметът на града Иван Тотев ще открие новата учебна година в в Езикова гимназия "Пловдив" /Английската гимназия/. Церемонията започва в 9 часа.

Министърът на отбраната Велизар Шаламанов ще даде старт на учебните занятия в Образцова математическа гимназия "Акад. Кирил Попов". Тържеството за откриването зарочва в 10,00 часа в двора на училището. Министър Велизар Шаламанов е възпитаник на Математическата гимназия в Пловдив, която е завършил с отличие и златен медал.

Изпълнителният директор на Фонд "Земеделие" д-р Лозана Василева ще участва в тържествената церемония по откриването на учебната година в Аграрния университет, която започва в 11,00 часа в аулата на университета.

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще бъде гост на три учебни заведения в Пловдив:

От 9,00 часа е церемонията в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника, от 10,00 ч. той ще е във Френската гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери", а от 11,00 часа - в Аграрния университет.

Гости на Френската езикова гимназия "Антоан дъо Сент- Екзюпери" ще са още: представители на дипломатическата мисия на Китайската народна република, Ангел Христозов - председател на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и представители на РИО-Пловдив. От тази година в училището ще се изучава китайски език.

В 9 часа вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков ще открие учебната година в Националната търговска гимназия.

И още.

В 11,00 часа академичното ръководство на МУ-Пловдив ще открие официално новата учебна година, съобщиха от висшето училище. През предстоящата академична 2014/2015 година университетът ще отбележи и своя 70-годишен юбилей. Официалната церемония ще се състои в Аудиторния комплекс на университета за всички първокурсници, студенти  и техните близки, за преподавателите и служителите на висшето училище.