Николай Урумов и "Дневникът на един луд" в Дома на културата

Мисия Пловдив

14-09-2014, 17:16

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На Камерна сцена в Драматичния гостува Габровският театър

Николай Урумов излиза в "Дневникът на един луд" на сцената на Дома на културата "Борис Христов". Представлението започва в 19 часа. Само преди дни то гостува на фестивала в Струмица и спечели адмирациите на театрали и публика.

"Дневникът на един луд" е хроника на мечтанието и страданието в самотата. Това е един опит да се вгледам  със състрадание в човека, разкъсван от копнежи и възторгващо мечтание, в оголената му самота. Интерпретацията на тази повест изследва човешкото същество, захвърлено само в света и припознало и привидяло в психеделичните лабиринти на ума  истинския си живот, казва за спектакъла режисьорът Лилия Абаджиева.

На Камерна сцена в Драматичния театър от 19,30 часа пък гостува Габровският театър със спектакъла "Догодина по същото време" - една от най-често поставяните пиеси в света. Историята разказва за мъж и жена, любовници, които се срещат в продължение на 26 години. Срещите им са само веднъж годишно. В останалото време двамата са верни на семействата си. Историята проследява радостите и проблемите пред тази странна любовна двойка. Ролите изпълняват Георги Кадурин и Анна Петрова.