Задържаха трима извършители на серия грабежи

Работата по случаите продължава в Първо РУП

Полицаи от Първо РУП Добрич са задържали трима извършители на серия грабежи на територията на града през последните няколко дни.

На 10 септември, около 20:40 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич, неизвестени чрез нанасяне на удар в лицето отнемат от владението на 53 г. жителка на Добрич дамска чанта с намиращите се в нея мобилен телефон, сумата от 230 лева и лични документи.

На 11 септември, около 20:00 часа в района на ж.к.„Дружба”, неизвестени нападат 68 г. мъж. Чрез използване на сила, същите отнемат от владението му найлонов плик с намиращите се в него лични документи и сумата от 1 500 лева.

Около 21:05 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич в района на църква „Св. Димитър”, неизвестни  чрез използване на сила отнемат от  48 г. жена дамската чанта с лични вещи.

На същата дата около 21:35 часа по ул. „Емона” неизвестни чрез издърпване отнемат от 69 г. жена от Добрич чанта. По данни на тъжителката в чантата са се намирали лични документи, мобилен апарат и сума пари.

От проведените мероприятия на полицията са установени извършителите на кражбите.

С мярка за неотклонение задържане под стража са С.К. (18 г.), С.Й. (17 г.) и криминално проявения, и осъждан М.А. (25 г.), и тримата от град Добрич. Работата по установяването и документирането на престъпната дейност продължава в Първо РУП Добрич.