Римският стадион става арена на гладиаторски битки

Мисия Пловдив

15-09-2014, 13:03

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Скитският легион от Добрич участва в античен фестивал в Констанца

Пазар на роби и огнено шоу на осмия Античен фестивал

Тридневен, осми по рода си Античен фестивал започва на 19 септември в Пловдив. Римският стадион в сърцето на града ще се превърне в арена на гладиаторски битки.

Доброволци ще демонстрират римски и тракийски бойни ритуали, а млади момичета ще бъдат продавани като робини на импровизираната сцена. Ще има и модно ревю на антична мода, сцени от римския театър.

Всички възстановки са дело на Сдружението за антични и средновековни реконструкции „Сила” – град Пловдив, който за осми път ще представи на гражданите и гостите на Пловдив сцени от богатата история на града. В античното шоу ще  участват членове на сдружението от Пловдив и страната, както и независими реанактори. Програмата и в трите дни предвижда поредица от разнообразни атракции - римски и тракийски религиозни и бойни ритуали, панкратион (това е бил върховен тест за бойните умения на древните атлети), гладиаторски битки, демонстрации на въоръжение и облекло, кътинг тестове*, антична мода, римски театър, пазар на роби, огнено шоу, античен танц върху жарава, шествия.

Фестивалът ще премине и през трите дни от 19 до 21 септември на Римския стадион от 18,00 до 21,00 часа. Вход свободен.

 

* Кътинг теста е упражнение по точност в разрязването на предмети с меч.