Правосъдният министър Христо Иванов откри учебната година в затвора

Първокласниците са 69, най-възрастният от тях е на 57 години

Общо 427 ученици на възраст от 19 до 62 години се събраха в двора на Затвора в Стара Загора на откриването на новата учебна година в СОУ "Поп Минчо Кънчев".
Вицепремиерът и министър на правосъдието Христо Иванов присъства на празничната церемония.

По традиция с камбанен звън, водосвет, който отслужи отец Йордан Карагеоргиев и училищен звънец беше обявено началото на учебните занятия.

"Всеки има право на втори шанс, но трябва да го заслужи", каза при откриването министър Иванов.
По-късно пред журналисти той изрази надежда, че все по-малко ще бъдат недосегаемите от закона у нас, както и дефицитът на правосъдие ще намалява. България има нужда от модерни затвори, които отговарят на изискванията на Европейския съюз, подобряване на реинтеграцията, нормални условия на труд за затворническия персонал, изтъкна още правосъдният министър.

427 ученици в 33 паралелки са записани за новата учебна година.
Тази година СОУ Поп Минчо Кръстев празнува 30 години от създаването му. С нов промишлен цех за нуждите на професионалното обучение се сдоби учебното заведение, съобщи Венко Воев, директор на училището.

В учебното заведение учениците се обучават от 1-ви до 12-ти клас. Първокласниците са 69, най-възрастният от тях е на 57 години.

Затворниците с радост посешават учебното заведение, защото така по-бързо изтърпяват наказанията си – два дни в училището се признават за три от времето за излежаване на присъдата.