Полицаи тарашат циганската махала за оръжие

Животът

15-09-2014, 16:54

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бизнесмен се бори за живота си, роми го пребиха почти до смърт

Георги Рогачев гърмял на поразия срещу ромите в Розино

Полиция рови в ромската махала на село Розино за оръжие. Претърсва се къща по къща, основно на участниците във вчерашното кърваво меле, съобщиха хора от Розино, пише Блиц.В нашите хора могат да се открият кирки, лопати, но огнестрелно оръжие няма, казаха те. Очевидци на екшъна разказаха, че той едва се е разминал без жертви. Георги Рогаче в е извадил автомат „Калашников” с оптичен мерник и е започнал да стреля подред. Гърмял е над 20 пъти. След екшъна обаче, на мястото на инцидента няма нито една гилза. 
Има един ром, който е леко ранен, тъй като куршумът само е минал покрай гърдите му, но не го е засегнал сериозно. Друг куршум се е забил в дървената дръжка на лопата. Ужасени, ромите насила иззели пушката от Георги Рогачев. Почнало мелето, в което най-много е пострадал самият Георги Рогачев. 
Към момента няма промяна в състоянието му, той е в Университетска болница в Пловдив с опасност за живота. По случая са арестувани Николай Сребрев, Чичото, заради когото е станал побоя и племенника му. Други трима роми са на разпит в полицията. 
Братът на пострадалия, Николай Рогачев, сутринта е бил на разпит в полицията, но си е тръгнал. Защо и него не задържаха, защото се страхуват от него, ядосват се ромите. Те повтарят, че именно от прословутия с тъмното си минало Кольо Рогача е почнал екшъна вчера. 
По-големият брат, Георги Рогачев, бил подал пет жалби в полицията срещу Сребрев, който имал обор с овце зад газстанцията му. Идвала комисия, не отчела нарушения. Георги обаче продължил да настоява Сребрев да махне от там овцете, защото много миришели. 
Вчера спорът започнал с това, че бизнесменът твърдял, че Сребрев не си е платил сметката от 20 лева за бензин, после кавгата пак се съсредоточила върху овцете. От своя страна ромът заявил, че няма да махне животните, че синът му, а след това и племенникът му са минали през газстанцията и са платили борча му на два пъти по 20 лева. 
Рогача обаче отсякъл да си гледат работата, а брат му скочил и ударил Сребрев с юмрук в лицето. После Сребрев довел своите хора и настанало мелето. Защо малкият Рогач не е арестуван, той започна боят, гневят се ромите. 
В момента в селото има три патрулки и две цивилни коли, които превантивно охраняват, за да няма ексцесии. Хора от фондация „Евро рома” допълниха, че нито един местен адвокат не желае да поеме защитата на арестуваните, тъй като се страхуват от фамилия Рогачеви. За това е нает юрист от Пловдив.