ПловдивУтре: 16 септември

Мисия Пловдив

15-09-2014, 19:00

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Предстоящи събития в Пловдив и региона

Община Пловдив кани жителите и гостите на града да подкрепят мотото на Европейската седмица на мобилността (16.09 – 22.09) 2014г. „Нашите улици, нашият избор!”, като изберат при всяка възможност алтернативни начини на придвижване, което означава да оставят автомобилите си в гаражите и да пътуват с градския транспорт, скутери, мотопеди, велосипеди или пеша. Добър вариант е и съседското обединяване и използване на един автомобил от повече хора, както и корпоративната мобилност – организирано придвижване на служителите на фирми към работното им място.

В 10.30 часа ще се проведе пресконференция на кмета на Пловдив Иван Тотев във връзка с въвеждането на нови електронни услуги за гражданите.

От 11.30 часа ще се състои брифинг за новата учебна година на Модерна академия "Синдикат" - програми, лектори, идеи за събития - интердисциплинарни лекции, форум с беседи на завършили ученици, съкратен курс за пораснали. С участието на заместник- кмета Стефан Стоянов, част от преподавателите, ученици, завършили "Синдикат".

В 12.15 часа започва встъпителна пресконференция по проект „ПЛОВДИВ през 2014-2020 г. - интелигентен, устойчив, желан европейски град”. Проектът „ПЛОВДИВ през 2014-2020 г. - интелигентен, устойчив, желан европейски град” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, по приоритетна ос 5: „Техническа помощ“, операция 5.3 „Изграждане капацитет на бенефециентите“ по схема да предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/5-02/2012 „В подкрепа за следващия програмен период”. Бенефициент е Община Пловдив.

От 13.00 часа в ректорския кабинет пресконференция ще даде ректора на АМТИИ проф. академик Милчо Василев. Темите са: откриване на учебната година в АМТИИ-студенти, специалности и др.

От 18.00 часа в галерия Възраждане ще се открие изложба живопис на Светла Косева. Изложбата ще продължи до 06.10.2014 г.

И още...

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще посети Пловдив област на 16.09.2014 г. /вторник/. Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ-Пловдив област Методи Андреев, кандидат-депутата от листата и областен координатор на партията Здравко Димитров, както и от останалите кандидати за народни представители от региона.

В 12:00 часа Цветан Цветанов ще се срещне с граждани от Карлово в залата на Общинския съвет в общината, ул. „П. Събев“ №1. В 15:00 часа заместник-председателят на ГЕРБ ще проведе среща с членове и симпатизанти от село Белащица, Община Родопи в НЧ „Просвета“, ул. „П. Славейков“ №43.

В 18:30 часа ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие в Асеновград. На площад „Акад. Николай Хайтов“ Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Асеновград листата на ГЕРБ за областта и основните приоритети от управленската програма на партията.

Вижте кои улици ще мият утре в Пловдив ТУК!