Наводнени къщи и улици без ток след пороя в Пазарджишко

Животът

16-09-2014, 07:39

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Екипи работят за отстраняване на авариите

Проливен дъжд наводни Пазарджик, предаде Фокус. В града са наводнени улици и кръстовища, мазета и приземни етажи на къщи и жилищни постройки.

По данни на електроразпределителното дружество в Пазарджик без ток са много улици в областния град , сред които централната ул. "Цар Иван Шишман", ул. "Струма" и ул. "Екзарх Йосиф". Постъпили са сигнали за скъсани проводници и повреден трафопост. Екипи работят по отстраняването на авариите в областта

Около 15-20 см вода се стича по улиците на града, като по-сериозно количество наводнени участъци има на главния бул. "България", на ул. "Екзарх Йосиф", на бул. "Георги Бенковски", на изхода на Пазарджик в посока затвора, както и на другия изход на града – след бившата казарма.

Над 30 сигнала за наводнения са подадени в Пазарджик, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

Много от автомобилите са спрели, а част от тях търсят обходни маршрути. Без ток са десет села в региона по данни на електроразпределителното дружество, сред които Черногорово, Говедаре, Добровница, Хаджиево.