Газове от бензинов агрегат убиха майката и 5-годишния й син

Крими

16-09-2014, 08:06

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зловещо! Откриха мъртви майка и 5-годишния й син във вила

Трагедията потресе Панагюрище

Газове от бензинов агрегат убиха 32-годишна майка и 5-годишния й син, докато гледат телевизия, сгушени в леглото, пише "Монитор". Както всеки петък, така и на 12 септември сутринта Цветана Ненова и малкият Лъчезар, които живеят в Панагюрище, тръгнали към вилата на жената в местността Жульово блато. Не пропускали да ходят там през уикенда от две години, след като бащата на момченцето Тихомир ги изоставил. След цял ден разходки сред природата в петък Цвети и Лъчко вечеряли.

По-късно според близки на семейството малкият поискал от майка си да погледат телевизия. Тъй като електричеството на вилата е чрез бензинов агрегат, тя спряла осветлението, за да не стане някоя беля, и включила телевизора, разказва братовчедка на нелепо издъхналата майка. 

Цвети и Лъчко си легнали сгушени и загледали анимация. Без да осъзнават, през това време изгорели газове от агрегата се просмукали в стената, която била без мазилка, и започнали да ги упояват. Броени минути по-късно майката и невръстният й син издъхнали от отравяне.

През целия следващ ден майката на Цвети й звъняла, но никой не вдигал. В неделя 32-годишната жена имала уговорка на вилата да дойде вуйчо й с майстор, който да прокара електричество, за да се отърват от опасния агрегат. След като не вдигнал и на нея, мъжът отишъл до къщата в Жульово блато. Когато влязъл в спалнята, човекът открил племенницата си и сина й мъртви. 

Малкият бил сгушен от лявата й страна, а с дясната ръка държала телефона си, през сълзи споделя братовчедката на Цвети. Вуйчото веднага подал сигнал на тел. 112. Телата на майката и Лъчко били транспортирани за аутопсия, от която станало ясно, че двамата са издъхнали от отравяне с газове.

Над 200 души вчера се стекоха на гробищата в Панагюрище, за да си кажат последно сбогом с 32-годишната жена и невръстния й син. Близо час опечалените се редиха на опашка, за да стигнат до белия ковчег, където бяха положени телата на майката и момченцето.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен