Нова Загора на крак да спасим Симона!

Търсят кръв за 12-годишното момиче, което се бори за живота си

Момичето е пострадало при тежък инцидент на жп гарата в Нова Загора и е с 60 процента изгаряния по тялото.

Симона Петрова е настанена в специализирана клиника по изгарянията в Пловдив, където се борят за живота ѝ. Трагедията се е случила в началото на септември, когато Симона и приятелите й отишли да си правят снимки на гарата. Тя се е качила на цистерна с гориво, за да ѝ бъде направена снимка на високо. Образувала се волтова дъга. Все още не са ясни причините за инцидента. Но за жалост детето станало проводник на електричество. Получило много сериозни поражения.
За спасението на детето са нужни кръвопреливания
Според очевидци, при инцидента е можело да пострада още едно дете от групата, което се е опитвало да се качи върху цистерната, но не успяло, за щастие. Учители и родители разказват, че снимки и видеоклипове по гарите било нова мода в снимането и затова децата са били там.
Учители и родители на ученици започнаха акция за набиране на доброволни кръводарители. В акцията за набиране на доброволци се включили общината и БЧК. До момента над 50 новозагорци са дали кръв за спасяване на детето. Ор
Екип от Кръвния център в Пловдив ще пристигне на място на 16 септември, вторник, от 9 часа в общинската МБАЛ „Св.Петка Българска“.
От БЧК приканиха отново всички съпричастни да помогнат, като им напомниха, че трябва да са клинично здрави и да са навърили 18 години. Вече имало обаждания на доброволци от други населени места, които ще пристигнат, за да дарят кръв.