Вече плащаме данъци и такси по електронен път

Мисия Пловдив

16-09-2014, 12:04

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Плащане за издаване на удостоверения по електронен път въвежда община Пловдив до края на годината

Община Пловдив вече е свързана със системата EasyPay и гражданите могат да плащат местните си данъци и такси по електронен път, съобщи днес кметът Иван Тотев. Този тип услугата позволява да се извършват плащания на различни лица и организации от един офис, работещ със системата независимо от местоположението на клиента и получателя.

Директорът на "Местни данъци и такси" Цвета Попова,обясни, че услугата ще улесни разплащанията на хора, които живеят извън Пловдив или са в чужбина. Касите на EasyPay в Пловдив са общо 98 на брой и работят и в почивни дни. Не е нужно да се носят каквито и да било документи, само чрез въвеждане на ЕГН или Булстат излиза информацията за задължения на гражданите. Плащането може да става чрез дебитни или кредитни карти, включително такива, които са издадени в чужбина, допълни Попова. Плащанията през EasyPay са между 1 и 5 лева в зависимост от общата сума на всички данъци, а 40 стотинки е електронната транзакция.

До края на годината ще бъдат въведени и електронни услуги от община Пловдив, които  ще позволяват плащания за издаване на различен тип удостоверения – за родствени връзки, за семейно положение, за липса на задължения и други. Нашата цел е до края на годината да имаме изцяло електронна община, каза зам.-кметът Стефан Стоянов.