Стара Загора тържествено ще отбележи Празника на независимостта

на 22 септември празнува и Старозагорски минерални бани

С тържествен общоградски ритуал ще започне в Стара Загора  тържественото отбелязване на 106 – та годишнина  на Независимостта на България на 22 септември, съобщава общинският пресцентър.

Венци и цветя ще бъдат поднесени в 10.30 ч. пред „Паметник на загиналите във войните старозагорци" в парк „Александър Стамболийски". В ритуала ще участват почетен караул и знаменна група от Втора Тунджанска механизирана бригада, както и Общински духов оркестър. Тържествено слово ще произнесе кметът Живко Тодоров.

От 11.00 ч. в парк „Александър Стамболийски" започва празничен концерт, посветен на празника, на Ансамбъл за народни танци и песни „Зорница" при НЧ „Св. Климент Охридски", а по същото време на площада пред сградата на Общината ще се представи с празнична програма Общински фолклорен ансамбъл „Загоре".

За десети път на 22 септември ще бъде отбелязан и празникът на село Старозагорски минерални бани.

Програмата за отбелязването на празника ще започне с тържествен водосвет от 9,30 ч. по случай храмовия празник на храма „Св.Козма Зографски“.

От 12,00 ч. ще бъде отслужен водосвет за здраве в парка до езерото. Тържеството ще продължи с празнична програма с оркестър за народни танци и музика.