Съседи спасиха баба инвалид, къщата й обградена от вода

Животът

16-09-2014, 12:24

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пороят "събуди" свлачище и затвори пътя Асеновград-Лъки

Хисарски села бедстват след дъжда, хората се опасяват от трагедия

Съседи изнесли на ръце 80-годишна неподвижна жена от къщата й в хисарското село Красново посред нощ. Видели, че къщата й останала като остров, буквално заобиколена отвсякъде с вода, и решили да не чакат повече помощ, а сами да се справят със ситуацията. Спасителите използвали каруца, за да преведат бабата и съпруга й през водата, пише Блиц.

Хората в Красново са силно притеснени и от възможността стената на единия от двата язовира наблизо да се скъса. За да укрепят стената му, носят на ръце чували с пясък, тъй като камион не може да премине през водата.

Ако обаче стената се скъса, със сигурност цялото село отива под вода, опасяват се те.

Същото бедствено положение е и в село Кръстевич, което изпитва сериозни проблеми след преливането на местен язовир. Тук хората още помнят 2005 година, когато при подобни условия, селото е било залято от водата.

Местните хора са категорични, че арендаторите на язовирите не спазват закона и не изпускат водоемите, когато има силни валежи, за да не изгубят рибата, която е в тях. Това обаче създава предпоставки за сериозни трагедии при скъсване на напорна стена и преливане.