Край на детското порно!

МВР блокира сайтовете с детско порно

МВР блокира с филтри сайтове с детска порнография. "Благодарение на този метод в Норвегия е ограничен до 79% достъпът до тези сайтове. По този повод ще предприемем и законодателни промени, за да бъде забранен достъпът до сайтове за детска порнография", обясни служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов, пише "Всеки ден".

 Днес министърът и главният изпълнителен директор на Globul Стайн Ерик Велан подписаха и, съдържащи интернет порнография или сексуална злоупотреба с деца.

 Информацията кои сайтове са с такова съдържание се получава от Интерпол. „Сайтовете се забраняват или игнорират. Ако случайно интернет потребител попадне на такъв сайт, той споразумение за сътрудничество за въвеждане на филтър за блокиране на интернет материалавтоматично бива препращан към стоп страницата. Призовават се и другите интернет доставчици да се възползват от този филтър. В 14 страни този филтър работи", обясни Стайн Велан.

 "Това ще помага много на МВР е борбата срещу такива уродливи явления в България. Има държави в света, в които всичко това е уредено законодателно", каза още Бакалов и се обяви за привърженик на законодателното уреждане на въпроса.