Нова детска градина на ул. "Богомил"

Мисия Пловдив

16-09-2014, 14:14

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детска градина "Мир" в "Западен" отваря врати догодина

Ремонтират детски заведения и благоустрояване на много обекти в града по проект на Община Пловдив

Община Пловдив изпълнява проект "Пловдив през 2014-2020 г. - интелигентен, устойчив, желан европейски град". Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността му е 1 466 136 лева и трябва да приключи на 26 януари 2015 година.

Целта на проекта е да подобри жизнената среда в Община Пловдив. Основните дейности са изработване на работни инвестиционни проекти за обекти от образователната инфраструктура – основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност, както и реконструкция и благоустрояване на прилежащото дворно място на много обекти в града.

В "Пловдив през 2014-2020 г. - интелигентен, устойчив, желан европейски град" е заложено изработване на проекти за изграждане на нова детска градина на ул. "Богомил", както и реконструкция и благоустрояване на прилежащото дворно място на ЦДГ "Перуника", СОУ "Любен Каравелов", ЦДГ "Снежанка" и ДЯ "Детски смях".

Осигуряването на това стратегичко планиране има за цел подобряването на градската среда и образователната инфраструктура и осигуряването на предпоставки за устойчиво развитие на града ни, заслужено спечелил титлата Европейска столица на културата 2019.