Майка, опитала да убие бебето си, не се яви в съда

Крими

16-09-2014, 14:43

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Ромката трябва да бъде доведена принудително за следващото заседание пред октомври

18-годишната ромка Еленка Минкова от Сунгурларе, която миналата година на 2 декември се опита да умъртви бебето си, днес не се яви в съдебната зала в Бургаския окръжен съд.  Жената, натикала натикала чуждо тяло – мокра хартиена кърпичка в гърлото на дъщеря си. Тя е подсъдима за опит за убийство на детето си. В съда днес особеният представител на пострадалата малолетна предяви граждански иск срещу Еленка  в размер на 15 хил. лв. – обезщетение за причинените й неимуществени вреди.

Днешното заседание беше отложено за 9 октомври , когато  ромската майка трябва да бъде доведена принудително в съда. Магистратите призоваха и нейна майка. 
Цялата драма се разиграва в МБАЛ Бургас където  са приети през ноември миналата година  майката и бебето. Животът на двумесечното бил застрашен от тежка хипотрофия и инфекция. По време на престоя в отделението станало ясно, че майката не знае как да го храни. Според обвинителния акт на 02.12.2013 г. Еленка  решила, че детето няма да оцелее и поставила мокра кърпичка в гърлото му, за да не се мъчи повече. Бебето започнало да се задушава и посинява, а ромката се уплашила и повикала лекарите. Момиченцето било настанено в Реанимация, тъй като състоянието му се влошило. При опит да бъде нахранено, то се задавило и повърнало кърпичката. За щастие след отстраняване на чуждото тяло бебето приемало с охота храна и се възстановило.