Пловдив посреща Пробега за мира

Животът

16-09-2014, 14:59

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Включете се и вие!

Пробегът за мир ще премине днес през Пловдив. Очаква се участниците да пристигнат около 17 часа по Пазарджишко шосе и да преминат покрай Гребния канал от южната му стрaна. Кратка церемония по посрещането на факела ще се състои при Дървото на хармонията в градинката пред кулата на Гребната база.

Пробегът минава през България от 12 до 17 септември. В него може да се включи всеки - професионални бегачи и любители, млади и стари. Всеки може да направи с факела просто няколко стъпки или да потича с него няколко пресечки, няколко километра. Може просто да излезе на улицата и да приветства бегачите, които минават през града. Или да се присъедини към учениците или представителите на властта по време на церемониите по посрещането на факела.

Пробегът за мир е международна щафета, която има за цел да насърчи приятелството и разбирателството между народите. Участниците през повече от 100 страни от всички континенти горящ факел, символизиращ стремежа към мир и единство между хората.

Основател на Пробега за мир е индийският философ, поет, музикант и спортист Шри Чинмой (1931-2007), който вярва, че спортът е мощно средство за изграждане на по-хармоничен и единен свят.

Утре международният отбор бегачи ще се срещне с деца от пловдивски училища, след което ще потегли към Първомай и Хасково, откъдето ще продължи европейската си обиколка през Турция и Гърция.