Павилион за царевица "кацна" пред входа на Кукления театър

Работещи в театъра и будни старозагорци сигнализират и за контейнери пред входа на институцията

От няколко дни на тротоара пред пред входа на Държавен Куклен театър - Ст.Загора е поставен павилион. Според илюстрациите предназначението му е за продажба на царевица. Поставянето на подобен търговски обект не е съгласувано с театъра, уведомяват от културната институция в сигнал до Община Стара Загора, изпратен през електронната платформа Моята еОбщина.
"Павилионът, освен грозен, неестетичен и ненужен пред културния институт е и опасен, защото затруднява видимостта при преминаването на ул."Ген.Гурко" в пешеходната пътека, ползвана от зрителите на театъра и учениците от училището", се казва в сигнала. "Кой стопанисва този търговски обект, кога е получил разрешение за поставянето му и защо не е потърсено мнението на културния институт?", питат гражданите.
"Грозната тенекиена барачка за царевица сполучливо допълва контейнерите за смет, струпани отново на площадката на входа на театъра. Някой може ли да обясни чия инициатива е поставянето на това тенеке на входа на културен институт", питат работещи в Кукления театър.
От днес се оказа, че павилионът вече е отворил и се продава царевица срещу контейнерите за боклук."Чашки, майонеза, и всякакви подправки са на прашната улица. Нямаме представа къде продавачът мие ръцете си. Пазаруват деца!!!", алармират още възмутени старозагорци.