ПловдивУтре: 17 септември

Мисия Пловдив

16-09-2014, 19:05

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вижте какво ще се случва в Пловдив утре

В деня на Вярата, Надеждата и Любовта, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите ще дипломира 233 бакалаври от специалностите: „Стопанско управление“, „Икономика на туризма“ „ Аграрна икономика“ и „Управление на агробизнеса“. Средният успех на Випуск 2014 е 5,09. Сред завършващите 43 са с отличен успех, a петима са носителите на медали – 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови. Медалистите получават безплатна почивка за двама в социалната база на ВУАРР във Велинград, както следва: 2 седмици за носителя на златен медал; 1 седмица - за носителите на сребърен медал и 1 уикенд - за носителите на бронзов медал.

В 10.30 часа кметът на Пловдив Иван Тотев, заместник-кметът Стефан Стоянов и кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев ще посетят ЦДГ „Дъга“ . В детското заведение бе разкрита нова група за 25 деца вследствие на преустройството на съществуващо помещение.

От 11.15 часа ще се състои пресконференция на зам.-кмета Стефан Стоянов и директора на „Старинен Пловдив“ Амелия Гешева по повод предстоящите празници на Стария град.

От 11.00 часа в Регионален пресклуб БТА  Пловдив ще се състои среща, на която ще бъдат представени иновативни образователни и информационни материали, създадени в рамките на европейски проект БИД в помощ на упражняващите професията Личен асистент на територията на Германия и Австрия.

От 12:00 в Синята къща ще се проведе пресконференция на Общинска фондация "Пловдив 2019" по случай започването на международния фестивал за видео изкуство Фасада Видео Фестивал, който ще се проведе между 18 и 19 септември.

За първи път в Пловдив ще гостува една от най-изявените португалски фадо изпълнители. Със седемнадесет години на сцена и тринадесет албума зад гърба си певицата има много богат артистичен опит и силно сценично присъствие и радва почитателите си по целия свят. Който веднъж я е чул, остава омагьосан от чистия й, мек глас, нежното и фино излъчване. Утре на сцената на Античния театър тя ще разкаже своите любими истории с песните, които е пяла през тези 17 години.

И още...

От утре започват Есенните празници на изкуствата Асеновград 2014. Начало ще сложи представяне на уникалния по рода си каталог "Град на вярата" на свещеноиконом Йордан Георгиев, който представя една голяма част от храмовете в Асеновград-малкия Йеросалим. Акценти от програмата са второто издание на фолклорния събор "Маврудово хоро", което се организира по случай 22 септември-Ден на българската независимост. Руслан Мъйнов ще гостува с Пловдивската опера, а като финал Асеновград ще се включи в инициативата Нощ на музеите и галериите на 26 септември. 

Вижте кои улици ще мият утре в Пловдив ТУК!