ВУАРР дипломира 233 бакалаври днес

Мисия Пловдив

17-09-2014, 07:52

Снимка:

uard.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В деня на Вярата, Надеждата и Любовта, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите ще дипломира 233 бакалаври от специалностите: „Стопанско управление“, „Икономика на туризма“ „ Аграрна икономика“ и  „Управление на агробизнеса“. Средният успех на Випуск 2014 е 5,09. Сред завършващите 43 са с отличен успех, a петима са носителите на медали – 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови. Медалистите получават безплатна почивка за двама в социалната база на ВУАРР във Велинград, както следва: 2 седмици за носителя на златен медал; 1 седмица - за носителите на сребърен медал и 1 уикенд - за носителите на бронзов медал.       

Дипломираните бакалаври и магистри на ВУАРР получават международно призната диплома и Европейско дипломно приложение на английски език, издадени съгласно Европейската система за натрупване и трансфер на кредити и одобрени от Министерството на образованието и науката на РБългария.

Равносметката от кандидатстудентския прием за академичната 2014-2015 година сочи, че броят на желаещите да получат висшето си образование във ВУАРР е нараснал в сравнение с миналата година, както и отпуснатите бройки за прием – 2137.  

В рамките на есенно-зимния семестър Висшето училище ще обучава за първи път и студенти от Казахстан. В тази връзка активността на преподаватели и студенти по програма „Еразъм” е забележителна. За периода 2009-2014 година от ВУАРР са изпратени 92 студенти и 66 преподаватели на междууниверситетски обмен в страни като: Великобритания, Испания, Италия, Полша, Германия, Холандия, Турция, Гърция, Латвия и Хърватия. В лекциите и практическите занятия на Висшето училище са се включили 13 студенти и 47 преподаватели от Холандия, Турция, Испания, Полша, Литва, Латвия и Хърватия.

ВУАРР отбелязва успех и по програмата „Студентски практики”. От нейния старт до момента са сключени над 598 договори с утвърдени фирми и работодатели. Само за 2104 г. са изплатени стипендии над 287 000 лв. за практическо обучение.  За периода 2008-2014 г. са раздадени 1626 стипендии на стойност 743240 лв. по проекта за Студентски стипендии на МОН, съфинансиран от Европейския социален фонд.

Над 6 милиона лева е стойността на разработените, спечелените и реализираните проекти от Висше училище по агробизнес и развитие на регионите. Само за периода от 2009 до 2014 година са осъществени инициативи по 8 международни проекти на стойност над 450 000 евро и национални проекти на стойност над 3 млн. лв.

ВУАРР отговоря на изискванията на трудовия пазар като открива и нова магистърска програма „Мениджмънт на човешките ресурси”. Завършилите я ще получат 100% реализация в държавния и частния сектор и в управленското консултиране, ще изпълняват активна роля при ръководството на персонала и управлението на възнагражденията, ще имат сигурна възможност да се развиват професионално в институциите на Европейския съюз.