Тази нощ: Евакуираха 100 човека в Красново

Животът

17-09-2014, 09:08

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бедственото положение в Хисарско остава

Продължава отводняването на пострадалите къщи

Около 100 души в югозападната част на Красново са били евакуирани тази нощ в кметството на селото. Мярката е разпоредена от кмета Иван Бабаджанов като превантивна мярка срещу преливането на близкия язовир, предава Радио Пловдив. 

Кметът на Красново съобщи, че е разпоредил евакуацията заради голямото количество дъжд, паднал отново и тази нощ над селото и покачващото се ниво на язовира. Иван Бабаджанов каза още, че е поддържал постоянна връзка с кмета на съседното село Кръстевич, който също алармирал за много дъжд и голяма приливна вълна, идваща от Балкана. 

Рано тази сутрин евакуираните в село Красново са се прибрали по домовете си – каза кметът Иван Бабаджанов. 

Вчера пороят наводни близо 50 къщи в Красново и остави под вода много улици. 

В селата Кръстевич и Красново бедственото положение остава, докато не се реши проблемът с питейната вода. За целта ще се търси съдействието на БЧК. 

Тревожна е била ситуацията тази нощ и в други две хисарски села – Миромир и Ново Железаре, съобщи кметицата на Хисаря Пенка Ганева. В двете села има наводнени къщи, но положението вече е нормализирано.

Ситуацията в засегнатите от наводненията села е тема на днешното заседание на Кризисния щаб в община Хисар. След това комисии ще започнат оглед за описване на щетите в двете села. 

В Съединение тази нощ също са паднали знчително количество валежи, съобщи кметът Георги Руменов. Там има наводнени улици, но към момента няма сигнали от граждани за наводнени жилищни сгради.

Нормализира се постепенно и ситуацията в Пазарджишко – съобщи шефът на Пожарната в Пазарджик Иван Панайотов. И днес продължава отводняването на пострадалите къщи в Добровница. Този процес ще продължи поне още 3 три дни, тъй като подпочвените води са много високи, коментира Панайотов.