Как ще се подобри виртуалната достъпност в Бургас?

Животът

17-09-2014, 11:19

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Еврофонд ще инвестира в публично-частни проекти на 7 града

Общината организира конференция по темата, свързана с публично-частните партньорства

Община Бургас организира конференция на тема „Предизвикателствата пред публично-частните партньорства в сферата на широколентовата инфраструктура“.

Събитието се организира по проект „Подобряване на виртуална достъпност в Югоизточна Европа чрез съвместни инициативи, улесняващи внедряването на широколентови мрежи“ и ще се проведе на 19 септември, от 13.30 ч. в Културен център "Морско казино". 

Конференцията е насочена към широк кръг от заинтересовани страни – потребители, доставчици на широколентови услуги, неправителствени организации, строителни компании, общини, медии и други.

На събитието ще бъдат представени постигнатите на този етап резултатите по проект SIVA. Ще бъдат разяснени и демонстрирани някои от крайните продукти. Като логично продължение, участниците могат да се включат в дискусията за предизвикателствата при потенциалното изграждане на широколентова мрежа в община Бургас и в съставните й селища.

Проектът SIVA цели ограничаването на дигиталната пропаст в Югоизточна Европа чрез осигуряването на иновативни методи и намирането на решения за подобрението на достъпа до широколентови услуги. Той е финансиран от Оперативна програма „Югоизточна Европа“ и съфинансиран от държавния бюджет.