ГЕРБ организира второ издание на „ВелоТур Бургас”

Първото състезание събра около 150 участници

За втори път ГЕРБ-Бургас ще проведе едно от най-мащабните събития, което се превръща в традиция за морския град.

На 21 септември (неделя) любители на велосипедния спорт от различна възраст ще могат да участват отново във „ВелоТУР Бургас”, който ще премине по определен маршрут. Началото ще бъде дадено от 10 часа, като всички участници ще тръгнат от площад „Атанас Сиреков” пред сградата на общината. Те ще преминат през четири пункта – „Морска гара” (пред хотел „Приморец”), „Света Анастасия” (Мостика в Морската градина), „Приказки от пясък” (паркингът на плажа до ресторант „Фиеста” и „Арена Бургас”. Както при предното издание, така и тази неделя от всеки един пункт, участниците във велопохода ще събират печати върху специално изработени талони.

Финалът на атрактивната велосипедна обиколка ще бъде пред Пантеона. От ГЕРБ отново са предвидили томбола с атрактивни награди. Най-голямата от тях ще бъде велосипед. При първото издание на инициативата голямата награда грабна Валентина Дочева от кв. Сарафово. Тогава велотурът събра близо 150 участници.

Имената на избраните пунктове са символично избрани, те включват успешно реализирани проекти и предстоящи такива в града през мандата на управление на ГЕРБ, както и Фестивала на пясъчните фигури, организиран от Община Бургас.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен