Иван Тотев: Колодрума ще надмине и "Арена Армеец"

Мисия Пловдив

17-09-2014, 14:14

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пуснаха парите за Колодрума!

Отпускат 5 милиона лева за Колодрума

Днес е хубав ден за Пловдив, коментира кметът

Днес е хубав ден за града ни, това бе първият коментар на кмета Иван Тотев по повод решението на служебния кабинет да отпусне 5,6 млн. за строежа на спортната зала на Колодрума.

Не мога да кажа дали различните правителства имат различно отношение към града. Когато стават министър-председатели, всички твърдят, че по един и същи начин се отнасят към общините, посочи градоначалникът. Той заяви, че не знае по каква причина през последната година Пловдив не е имал средства за един от най-важните си проекти.

Община Пловдив претендира за отпускането на средствата повече от година и половина, имаме фактури, които са депозирани преди 18 месеца, допълни градоначалникът. Пловдивчани виждат какво се случва и само могат да преценят за кой да гласуват на предстоящите избори, каза Тотев.

Проектът е на обща стойност 28 млн. лева с ДДС. Договорът за финансиране от страна на държавата е за 24 млн. лева, тоест сумата е без ДДС. До момента са преведени 12 млн. лв. плюс днешните 5,6 млн. лв, обяви градоначалникът. Той изрази надежда, че няма да има проблем и с останалите средства и допълни, че с тези пари залата ще бъде довършена до Акт 16 и в нея ще могат да се провеждат спортни събития. Нашата цел е да направим най-добрата спортна зала в страната, която са надмине дори "Арена Армеец", каза в заключение градоначалникът.