В Добрич отбелязват 74 години от възвръщането на Южна Добруджа

Кулминация е в Деня на Добрич - 25 септември

 В Добрич ще бъде отбелязана с поредица от прояви 74-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България, съобщиха от общината. Експозиция от документи, снимки, партитури, която се открива утре, ще възкреси творческата история на марша "О, Добруджански край", създаден преди век от поета Любомир Бобевски и композитора Александър Кръстев.

В Деня на Добрич - 25 септември, във Военното гробище-музей, където са намерили вечен покой близо 3000 бойци от седем националности, ще бъде отслужена панихида и ще бъдат положени венци и цветя. Общинският съвет ще има тържествено заседание, пише БТА.

В афиша за годишнината от Освобождението на Южна Добруджа е включено и представяне на преработено и допълнено издание на том I от "История на Добруджа". За празника Националният музей за българско изобразително изкуство ще представи в художествената галерия изложбата "Български художници, следвали и специализирали в Париж - 1881-1944 година". Концерт под наслов "Здравей, Добрич" ще събере на площад "Свобода" танцови и поп  формации.