Заместник-министърът на младежта и спорта откри спортен турнир за празника на София

Мисия София

17-09-2014, 15:35

Автор:

Георги Павлов

Всичко от Автора

Столицата се готви да победи френския град Марсилия в надпреварата за Европейска столица на спорта

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов откри спортен празник за деца и хора с увреждания на тенис кортовете на Национална спортна академия „Васил Левски“.  Заедно с министъра беше и малкият Илиан, който обича да спортува.

„Важно е да се грижим за децата си и да ги мотивираме да спортуват, да са активни, за да растат здрави“, каза зам.-министър Каменов, след като Илиан официално даде старта на инициативата.  На празника присъстваха още ректорът на НСА доц. Пенчо Гешев и световната шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева.  Организатор на турнирите по тенис и крикет на маса е кметът на Община Студентска Димитър Дилчев.  

Събитието се проведе по повод Денят  на София. Тази проява ще помогне за по-добрия облик на София за предстоящата борба за Европейска столица на спорта през 2017г. Столицата ни и френският град Марсилия са финалисти за европейска столица на спорта. За да бъде подкрепена кандидатурата са проведени повече от 76 спортни събития. Проучване показва, че 69% от жителите на София практикуват масов спорт. Общината смята да победи Марсилия и чрез природните дадености на града като Витоша, зелените площи. Панчарево и велоалеите също трябва да помогнат за победата.