Детската железница е каузата в Седмицата на благотворителността

Мисия Пловдив

18-09-2014, 07:00

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Отново жълти патета ще се състезават по река Марица

 От 19 до 28 септември, за втора поредна година в Пловдив ще се проведе Седмица на благотворителността.   С различни инициативи – концерти, състезания и акции ще се събират средства в подкрепа на каузата за облагородяване на района на Детската железница „Знаме на мира " и създаване на достъпна среда за децата със специални потребности - закупуване и монтиране на специализирано съоръжение за игра.

На 28 септември екипът на Центъра за работа с деца на улицата при Комплекса за социални услуги ще подкрепи каузата, като организира открит урок по Квилинг на брега на р. Марица, когато ще се проведе последното събитие от седмицата - "Състезание с патета по р. Марица".

В рамките на първата Седмица на благотворителността през 2013 г. се реализираха девет мероприятия, две кампании и със събраните 9500 лв. , бяха подкрепени 6 каузи. Каузите – подобряване условията в Центровете за настаняване от семеен тип „Детска къща“ и „Майка Тереза“ при КСУДС събраха общо 3134 лв., благодарение на което животът на децата в тези центрове стана по-уютен.