Шампиони по баскетбол играят в Бургас


На 26-28 септември бургаската публика ще види в действие баскетболни играчи от висока класа. Тогава градът е домакин на международен турнир в този спорт при мъжете. Организатори са латвийската баскетболна агенция Boost Representation и Община Бургас. Участниците са третият и четвъртият в Балканската Лига - Сигал Прищина и Балкан Ботевград, третият в македонското първенство "Кожув" и местният клуб "Черноморец". Мачовете ще се играят в зала "Бойчо Брънзов".

Отборът на Сигал Прищина идва в Бургас с най-много аргументи да спечели турнира. Верен на високите си цели в Балканската Лига и Шампионата на Косово, той привлече класни състезатели с опит от най-силните първенства на Европа. Отборът ще бъде воден от бившия треньор на босненските национали Сабит Хаджич. Сред най-качествените попълнения за новия сезон са американското тежко крило Аарън Макгий, бившият босненски национален център - 209-сантиметровият Един Бавчич, американските гардове Джордън Хълс, Браян Грийн, както и босненският център Бариса Красич. Аарън Макгий е един от добре познатите играчи на своя пост в Европа, със записани сезони за колоса Макаби Тел Авив и украинските топ отбори Химик и БК Донецк.
Организаторите призовават бургаската публика да подкрепя в залата българските отбори, за да излязат срещу качествените си съперници с едно добро самочувствие.
Турнирът дава възможност на участниците да проверят моментната си форма и да проведат добра подготовка преди старта на баскетболния сезон на Балканите. Друга цел на организаторите е той да възроди интереса на младите към този емблематичен за Бургас спорт и да възпита ново баскетболно поколение.