Кампания събира доброволци за „Час внимание”

Мисия Пловдив

18-09-2014, 08:35

Снимка:

http://nedelian.com

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Целта е да се помогне на възрастни и самотни хора

Националната кампания "SOS! Час внимание!" стартира от днес в Пловдив. Инициативата е на Българският Червен кръст и местна компания.  

Доброволците на БЧК ще гостуват на самотните възрастни хора, ще разговарят  с тях, ще ги изслушват и ще им помагат. Споделените проблеми ще бъдат отбелязвани в специален личен картон, за да може да се търси индивидуален подход за решаването им.

На Телефон на доверието на БЧК - 032 6151, възрастните хора могат също да доверят своите проблеми и да получат профeсионална подкрепа. Освен към доброволци, кампанията „SOS! Час внимание!” е отворена и към големите фирми и компании, които могат да се включат в нея, чрез ангажиране на своите служители в доброволчески дейности.

Началото на кампанията ще бъде дадено с изложбата „SOS”, която се открива днес, 18 септември от 18 часа в Градската художествена галерия. Изложбата е дело на пловдивския  фотограф Неделиян Нешев и съдържа серия портрети на възрастни хора. Въздействащите фотографии са придружени от историите на самотните хора. За да може артпроектът да стигне до по-голям брой хора, той е замислен като външна изложба.