Зов за помощ! Част от библиотека "Иван Вазов" тъне в мизерия

Мисия Пловдив

18-09-2014, 17:10

Снимка:

azcheta.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето как можеш да помогнеш!

Справочно-информационният и библиографски отдел към Регионална народна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив се обръща с молба за съдействие. Апелът е към всички, които имат възможност да подпомогнат финансово институцията и по този начин да станат съпричастни към кауза, която касае не само пловдивската, но и националната общественост.

Справочно-информационен и библиографски отдел има нужда от реновиране на помещението, в което се намира – стая, която е запазила вида си от 1974 г. Първостепенните нужди на отдела възлизат на 3400 лева, в които средства се включват различни материали и услуги. Сградата, в която в момента библиотека "Иван Вазов" се помещава, също е в експлоатация от 1974 г.., като в по-голямата си част е в състояние и вид отпреди 40 години.

Регионална народна библиотека "Иван Вазов"- гр. Пловдив е втората по големина библиотека в България и е с основен принос в опазването на българското културно-историческо наследство. Създадена е през 1879 г. и съществува почти 135 години. Всички отдели на библиотеката са настанени в отделни помещения, оборудвани според специфичните нужди на дейността им. Предлагат се както традиционни, така и нови и модерни дейности и услуги, съобразени с променящите се потребности на читателите.

Справочно-информационен и библиографски отдел на Народната библиотека предлага една нова и много удобна услуга – виртуално обслужване на физически отдалечени потребители. Услугата се поддържа изцяло от отдела, напълно безплатна е и отговаря на всички запитвания от всякакви потребители, които дори не е нужно да са регистрирани читатели на библиоптеката.

Абсолютно всеки гражданин има правото да ползва услугите на библиотеката, както и да има достъп до книги и документи, без каквито и да било ограничения. в това число и децата, на които е обърнато специално внимание. Налични са и печатни и книговезки бази, фото- и химическа лаборатории, които са в услуга на читателите и на външни потребители.

Дарителството е отколешен критерий за отношението на българина към книжнината, културата и изкуството и е с дълбоки и вечни корени. Ако имате възможност и желание да помогнете, заповядайте в библиотеката!