Обществена организация: „Изпращаме безплатно човек в космоса!”

За да участвате в конкурса е нужно да сте пълнолетни

Обществената организация Spaceship Earth Grants съвместно с института Бъкминстер Фюлер (BFI) обявиха, че ще организират конкурс, който ще позволи на обикновен човек да полети в космоса безплатно. Интересът към конкурса е голям и две от най-големите фирми, които се занимават с космически туризъм са предложили своите услуги, информират организаторите.

Участниците в конкурса трябва да са навършили 18 години. Те трябва да се регистрират в сайта www.spaceshipearthgrants.com и след това да приложат есе, което да отговори на въпроса – “Как ще използвате получения опит, за да подобрите живота си и този на планетата?”. Ако не искате да пишете, то организаторите са помислили и за Вас. 90 секундно видео, в което давате отговор на въпроса, също ще ви впусне в приключението.

Таксата за участие е от 15 до 90 долара в зависимост от това къде живеете. По-бедните държави ще плащат минимална такса. Утешителни награди също ще има. Всеки стотен от петхиляди участника ще получи възможност да усети какво е да се лети в безгравитационна среда. Добавка за късметлийте ще бъдат и 500 долара.

Молбите за участие може да подавате до 31 декември 2014г. Езиците, на които трябва да напишете есето са английски, испански, френски, японски, арабски, руски или китайски. Списъкът с финалистите ще стане ясен на 2 март 2015г., а победителите ще се обявят на 12 април 2015г. – денят, в който полита първият човек в космоса.