Ивайло Московски: Трябва да работим за Видин и региона

ГЕРБ отделя специално отношение за Северозападна България

Всички социологически агенции дават голяма преднина на ГЕРБ на предстоящите избори. Ние знаем, че бъдещето ни управление, ще бъде изправено пред големи предизвикателства - готови сме за тях. ГЕРБ има програма, в която представяме своята визия за развитието на всички секторни политики. Това каза водачът на листата на ГЕРБ за Видин Ивайло Московски на среща с представители на Строителната камара във Видин.

Ивайло Московски сподели, че в програмата на ГЕРБ специално внимание е отделено на развитието на Северозападна България, защото междурегионалните различия са сред най-тежките предизвикателства пред държавата. Според Московски, изграждането на скоростния път София – Видин и на жп линията Видин – София са сред приоритетите в програмата на ГЕРБ.

Нужно е да се въведе електронно правителство, както и предложението на ГЕРБ за създаване на фонд за енергийна ефективност, за многофамилните жилищни сгради с ресурс от 2 млрд. лева. Според Ивайло Московски, стартирането на тази мащабна програма, ще намали разходите на домакинствата с 30 до 50 %, ще подобри облика на градовете и ще ангажира малките и средни предприятия.

Като особено важна присъствашите определиха необходимостта от отблокиране на европейските средства и връщане доверието на Европа. „Това, което Европа очаква от нас е стабилно управление. Вие сте хората, на които разчитаме, за да работим заедно за развитието на Видин и региона, за да се преодолее хроничната изостаналост на Северозападния край“, заключи Московски.