Паркингите в София стават паркове

Мисия София

19-09-2014, 07:17

Снимка:

my.parkingday.org

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Паркоместа по софийските улици се превръщат в зона за изкуства

Четвъртото поред издание на зелената инициатива PARK(ing) Day ще обхване центъра на столицата днес, 19 септември

Истинска градинка, посветена на Петър Дънов, ще заформи Българо-американска кредитна банка на паркинга си на ул. Славянска 2. Сред отморяващата зеленина, камъни и вода, ще бъдат показани 5 комплекса с упражнения за духа и тялото от Учителя. "Това не са обикновени упражнения, а упражнения, които се правят според законите на природата," казва за тях Дънов. Упражненията ще бъдат показани два пъти – между 12 и 13 часа и между 17 и 18 часа.

Над 28 места в София зоните за паркиране ще сменят предназначението си, превръщайки се в пространства за творчески изяви. Интересна програма е предвидена и за другите паркинг места — пред СГХГ например ще бъде разположен огромен роял, а на ул. "Бенковски" ще има ретро двуетажен автобус, който ще служи за временен информационен център.

PARK(ing) Day е ежегодно и отворено за участие събитие, на което граждани, артисти, организации, активисти и бизнеси си партнират за преобразяване на очертаните места за паркиране във временни публични пространства.

PARK(ing) Day е част от Европейската седмица на мобилността и е подкрепен от Асоциация за развитие на София, Столична община и Центъра за градска мобилност. Фондация Credo Bonum е координатор на инициативата.