Пловдивчани сложиха в малкия си джоб Криско и 100 кила

Мисия Пловдив

19-09-2014, 10:21

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Продължи линията на живота си без дрога (СНИМКИ)

Пловдивски артисти си поставиха нелеката задача да направят модерно невземането на наркотици във време, в което всяка втора песен диктува обратното. „Продължи линията на живота си без дрога” призовават с песен актьорът Стелиан Димитров, поп изпълнителката Весела Бонева, финалистът от „Гласът на България” Тодор Гаджалов и рапърът Liter Jack.

Това е парче, което има потенциала да повтори успеха на „Спасение” на Б.Т.Р, на мнение са първите, които официално чуха „Линията на живота”. С премиерата му беше даден старт и на цялата кампания, която предвижда клубни концерти в цяла България и национален конкурс „Осмей дрогата”.

Събитието на Plovdiwood Entertainment уважиха кметът на Пловдив Иван Тотев, зам.-кметът по културата Стефан Стоянов, кметът на район „Централен” Георги Титюков, както и представители на медиите и пловдивския бизнес. „Може да се каже, че кампанията ви вече е успешна. Всяко повдигане на тази тема е много важно именно с цел превенция. Продължавайте в тази посока, защото разчитаме на вас", пожела успех зам.-кметът по култура Стефан Стоянов.

Проектът е по идея на Стелиан Димитров, който преди година и половина е разтърсен от новината, че негов приятел от детството е починал от свръхдоза. Първоначално смята да запише песен против употребата на наркотици с изпълнители, които са преживели такава зависимост. Оказва се мисията невъзможна, защото всички артисти, към които се обръща, впоследствие се връщат към старите си навици. Така Стелиан решава да се насочи към артисти, които се обединяват около идеята, че най-голямата дрога е любовта към изкуството, което правят.

„Участвам в „Линията на живота”, Защото никога не бих се включила в каквото и да е било "За дрогата"! Ние тук не събираме пари, трябва да сме наясно, че музиката и изкуството нямат нужда от наркотици и няма нужда да „палим, палим” каквото и да е било. Има нужда да запазим своето здраве и здравето на нашите деца”, категорична е Веси Бонева. За Тодор Гаджалов да употребяваш дрога, означава да бягаш от реалността. Участва в проекта, за да покаже, че хората, които използват наркотици, трябва да се изправят срещу проблемите си. Рапърът Liter Jack не обича да дава интервюта, но заради „Линията на живота” застава срещу принципите си и ще говори за средата, в която е израснал и е видял как много хора са се провалили именно заради наркотиците без да осъзнават какво си причиняват. Веси Бонева също признава, че е била в среди, където дрогата е на една ръка разстояние, но не се е изкушавала да опита.

„Животът е най-големият, качествен наркотик, затова не го губете в по-малки незначителни и некачествени такива”, на свой ред призова режисьорът на видеоклипа Ники Станчев. „Това, че наркотиците вредят на здравето е най-малкият проблем. Смъртта също! Наркотиците отклоняват вниманието на съзнанието от важните неща в живота”, допълни Цветан Николаев от група „Респект”, които са автори на музиката, а това гарантира успеха, тъй като тяхната песен „Друга нагласа” попадна в световния чарт на MTV. Премиерата на видеоклипа на

„Линията на живота” е насрочена за края на октомври месец. В него ще видим и родителите на изпълнителите. Като беквокали се включиха хаус изпълнителката Вера Руссо и Николай Николов от група Ni.co, както и госпъл хор от Музикалното училище „Добрин Петков”. Финалът на кампанията е на 26 юни 2015 г. - Световния ден за борба с наркотиците. Координатори на кампанията са Нели Ангелова и Радомир Димов. Партньори на проекта са: Община Пловдив, Пловдив 2019 и др.