Борисов и вложители в КТБ: Искров да депозира оставката си!

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и вложители се обединиха около конкретни стъпки по казуса КТБ

Около конкретни стъпки по казуса с КТБ се обединиха представители на вложителите в КТБ и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Това стана на среща между вложителите и експерти на ГЕРБ, която се проведе в Централата на партията.

Двете страни се обединиха около 4 конкретни точки. Според първата, двете страни продължават да настояват за оставката на управителя на БНБ Иван Искров, тъй като до момента не е изработена пътна карта за оздравяването на КТБ. Затова настояват Искров да депозира оставката си още в първия ден от работата на новото Народно събрание. Второто нещо, около което се обединиха вложителите и ръководството на ГЕРБ е, че в следващия парламент се ангажират в синхрон с останалите парламентарно представени партии, да предприемат всички законодателни мерки, които биха подпомогнали оздравяването на КТБ.

Трето – настояват всички държавни институции да гарантират, че до окончателното решение за КТБ, ще гарантират, че няма да се допускат злоупотреби с активите на банката. На четвърто място, двете страни настояват виновните за състоянието на КТБ, след необходимото разследване и доказване на вината им, максимално бързо да понесат своята отговорност.