Йорданка Фандъкова: Ремонтът в „Борисовата градина” върви по план

Нови 4400 квадратни метра гранитни плочи са поставени в началото на парка

Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, направи проверка на проекта за ремонт и реконструкция на „Борисовата градина”, предаде Агенция „Фокус”. „След като миналата година поставихме осветлението в парка, тази година започнахме с ремонта на входа от към езерото „Ариана”. Там се поставят  над 4 400 квадратни метра гранитни плочи в по-светъл и по-тъмен цвят. Държахме всичко да бъде от естествен материал, за да бъде подходящо за най-големия и красив парк в София, обобщи кмета.

Работи се изключително интензивно в момента. Ако всичко върви по план до 10 октомври столичния парк ще придобие нов облик . Общината е  заложила следващия етап и в момента се извършват процедурите, за да може да бъдат възстановени и изградени две тоалетни в „Борисовата градина”.

„Ще продължим и с настилките във вътрешната част на „Борисовата градина” и с озеленяването, но планираме всичко да бъде поетапно и да работим навсякъде в София”, допълни още Йорданка Фандъкова.

Северен парк също ще бъде ремонтиран, заяви кмета. Започнат е ремонт и в градинката зад Националната художествена галерия. Дадено е началото на проект за изграждане на парк „Възраждане.