Сотир Цацаров: Истината за КТБ няма да бъде скрита в съда!

Крими

19-09-2014, 12:48

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Днес сръбските власти трябва да получат молбата за екстрадиция на Цветан Василев

Молбата за екстрадация на Цветан Василев е подписана вчера. Днес се очаква тя да бъде предявена до компетентните сръбски власти. Това каза в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров. Той и министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов са в града на тепетата заради посещението на главния прокурор на Върховен касационен съд на Турция и главния прокурор на Истанбул, с което те връщат официалната визита на българската делегация.

Сотир Цацаров поясни, че процедурата за екстрадация на Василев в Сърбия е по-различна от тази в България и е възможно съдът да я откаже.

"От българска страна е действано по-бързания начин, оттук нататък всичко е в ръцете на българския съд", допълни Цацаров. Той добави, че Цветан Василев може да обжалва екстрадацията, но само по българския закон. Главният прокурор каза, че на банкера е повдигнато обвинение за съучастие в длъжностно присвояване в особено големи размери, на около 206 милиона лева.

"Истината за КТБ няма да бъде скрита", категоричен бе Цацаров, но добави, че няма да бъде изнесена на пресконференция, а в съда. Той определи банката като изкуствено отглеждана под похлупак, удобна за някои политически партии институция. Цацаров заяви, че трябва да се мисли и за вложители при разрешаването на казуса КТБ и очаква разследването на случая да протече обективно.

Вижте какво още каза Сотир Цацаров в Пловдив.