Военноморските сили празнуват 22 септември в Бургас и Созопол

Военноморските сили ще участват в тържествен ритуал в деня на Независимостта. Чествания ще има едновременно в Бургас и Созопол. 

В град Бургас на 22 септември 2014 година от 10.00 часа пред сградата на община Бургас тържествено ще бъдат издигнати Националното знаме и флаговете на Европейския съюз и Бургаска община. Строят на представителните блокове на Военноморските сили, Сухопътни войски и Военновъздушните сили, ще бъде приет от началника на гарнизона комодор Мален Чубенков – командир на Военноморска база –ВМС. Ще бъде отслужен празничен молебен за благоденствието на независима България. Ритуалът ще продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военен клуб Бургас.
В град Созопол на 19 септември 2014 година от 10.00 часа пред Амфитеатъра тържествено ще бъдат издигнати Националното знаме и флаговете на Европейския съюз и община Созопол. Ще бъде отслужен празничен молебен. Ритуалът ще продължи с поднасяне на венци и цветя пред Паметната арка на загиналите за освобождението на Созопол.
Военнослужещи от ВМС ще участват в лекоатлетическа щафета по случай 106-та годишнина от обявяването на независимостта на България.