Празник в ЦДГ "Майчина грижа” за Европейската седмица на мобилността

Животът

19-09-2014, 14:28

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кметът на "Централен" Георги Титюков уважи тържеството

Кметът на район "Централен" Георги Титюков откри празника в ЦДГ "Майчина грижа", който се организира за трета поредна година в подкрепа на Европейската седмица на мобилността. Днес по този повод малките възпитаници дойдоха на детска градина със своите колела, тротинетки, триколки или пеша.

"Безопасното придвижване с велосипеди е един от основните приоритети в Пловдив, като най-стар град в Европа. Предстои изграждането на близо 50 км велоалеи по европейски проект", посочи кметът на район "Централен" Георги Титюков и пожела на малчуганите да внимават като пресичат на кръстовищата и да спазват правилата за движение по пътя. За да покажат, че ги изпълняват точно, децата демонстрираха как е безопасно да се пресича уличното платно, кои са цветовете на светофара и кога пешеходците са с предимство.

Целодневна детска градина "Майчина грижа" е единствената в България, която участва в европейски проект Transport learning. Целта е да се използват алтернативни начини на придвижване и мобилно поведение за подобряване на околната среда с доброволни действия и насърчаване на деца и родители да се движат с велосипеди.

Тържеството продължи с оспорвано състезание с тротинетки, с много песни, танци и игри на децата от ЦДГ "Майчина грижа".