Лихвари търгуват с гласове в Пловдив

Мисия Пловдив

19-09-2014, 14:30

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Прокуратурата с масови акции

Прокуратурата разследва случаи за купуване на гласове в Пловдив и областта, разкри директорът на МВР Пловдив Пламен Узунов.

През изминалите дни са проведени редица специализирани полицейски операции, посочи Узунов. Той уточни, че вчера е извършена проверка на 14 лица и 2 МПС-та, образувани са 5 проверки, докладвани в прокуратурата. "Работата по изясняване на случаите продължава", допълни той.

"Тези проверки са насочени към лица, спрямо които има оперативна информация, че се занимават лихварска дейност или незаконни банкови и финансови сделки.", каза още той.

Според думите му това е една от схемите, която се ползва за купуване на гласове, тъй като лихварите поставят в зависимост хората, взели заем от тях и им задържат лични документи, дебитни карти и други инструменти.

От последните акции в "Столипиново" са образувани няколко бързи полицейски производства за наркоразпространение. За разпространението на стоки с фалшиви търговски марки пък са констатирани 9 нарушения, които също са докладвани в Прокуратурата.