Бургаският омбудсман подкрепи стачката на миньорите

Животът

19-09-2014, 16:24

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора


Омбудсманът на Бургас Таню Атанасов подкрепи стачката на миньорите от мина „Черно море”. Той афишира своята позиция в отворено писмо, в което заявава:
„Искам да изразя моята подкрепа на законовите и справедливи искания на бургаските миньори от м. с. Черно Море.
Считам, че продължителното неизплащане на работните заплати на бургаските миньори и всички работещи в различни сфери но живота е грубо и недопустимо нарушаване на гражданските права, трудовото законодателство на страната и международните норми.
Нарушаването на основните човешки права – правото на труд и достойно заплащане е грубо погазване на демократичните норми и ценности и унижава човешкото достойнство.
Призовавам Областния управител, Кмета на Община Бургас, всички политически партии и граждански сдружения, всички бургазлии да покажат солидарност и окажат натиск на отговорните държавни институции да намерят бързо решение на нормалните искания на бургаските миньори и успокоят обществеността.
Принуждаването на миньорите да предприемат крайни мерки, заплашващи тяхното здраве, за да защитят своите граждански права няма нищо общо с демократичните принципи и ценности”.