Старозагорка със злато на Европейското за сляпо-глухи

Стара Загора бе домакин на събитието, в което участваха 140 атлети

Ангелина Кръстева спечели златен медал от Европейското първенство по лека атлетика за сляпо-глухи, чийто домакин бе Стара Загора.

Кръстева завоюва златото в бягането на 60 м при състезателите с остатъчно зрение.

В днешната надпревара, която се проведе на лекоатлетическата писта на стадион Берое в Стара Загора участваха 75 лекоатлети. За всички победители и призьори бяха подготвени купи, медали и грамоти, връчени им лично от председателят на Националната асоциация на сляпо-глухите в България - Димитър Парапанов.

Второто Европейско първенство по лека атлетика за сляпо-глухи в Стара Загора днес бе организирано от Община Стара Загора и Националната асоциация на сляпо-глухите в България.
Първото издание отново се проведе в България през 2008 година, като тогава домакин бе град Варна.

Председателят на Националната асоциация на сляпо-глухите в България Димитър Парапанов сподели също, че подобни турнир са изключително важни за приобщаването на хората с увреждания към останалата част от обществото. Той разкри, че предстои и фестивал в Пловдив.

Положението на хората с увреден слух и зрение е доста тежко и те се нуждаят от по-добра комуникация с останалата част от обществото. Това е и целта на този турнир да покажем, че и те имат поле за изява, където да покажат своите възможности, коментира пред медиите Парапанов.