Гала забременява инвитро?

София Лайф

20-09-2014, 10:00

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Искам да родя дете на Стефан и няма да се откажа, казва водещата

Водещата на предаването "На кафе" по Нова телевизия Гала прави опити да забременее чрез метода инвитро с донорски яйцеклетки, научи "България Днес".

47-годишната блондинка вече е във възраст, която не й позволява да стане биологична майка, твърди човек от екипа акушер-гинеколози и ембриолози от Медицински комплекс "Д-р Щерев", където Гала се бори с репродуктивните си проблеми.

"Забременяването с донорски яйцеклетки е единственият вариант за жените, които не са в състояние да произвеждат свои собствени. Най-често реципиентите на донорски яйцеклетки са пациенти в напреднала репродуктивна възраст- 40 и повече години. Процедурата по инвитро оплождане с донорски яйцеклетки обикновено има висока успеваемост поради това, че се използват яйцеклетки от млад, здрав донор с доказана фертилна функция", обясняват специалистите в областта. Казано на прост език, Гала ще използва яйцеклетка на друга жена, която е съгласна доброволно да дари шанс на водещата да роди дете на по-младият си мъж Стефан.

"Приятелят й Стефан ще бъде биологичен родител при успешен инвитро опит, а ролята на Гала ще е да износи бебето в утробата си", допълва един от лекарите в клиниката, пожелал анонимност.

В предаването си "На кафе" водещата стартира проект "Моето мечтано бебе", чрез който заедно с клиника "Д-р Щерев" помага на двойки, които не могат да се сдобият с наследник по естествен път. "Това, което прави Гала, е хуманно и похвално, но нека не забравяме, че тя има и изгода от тази иначе благородна инициатива", разказва източникът.

Телевизионерката имала уговорка с болницата, според която в замяна на рекламата, която Гала прави в предаването си на клиниката, от "Д-р Щерев" ще извършат абсолютно безплатно инвитро процедурите и предшестващата ги подготовка и лечение на момичето на късмета.

"Искам да родя дете на Стефан и няма да се откажа. Медицината е толкова напреднала, трябва да се възползваме максимално от възможностите, които ни предлага", споделяла Гала само пред най-близките си приятелки Джуджи и Кремена Халваджиян. Твърди се, че откритието на Къци Вапцаров вече има един спонтанен аборт от Стефан преди около 2 години.

Първата бременност на стройната блондинка преди 17 години с дъщеря й Мари минала абсолютно безпроблемно. Още тогава Гала заложила на напредналата медицина и сама избрала да роди с цезарово сечение, без да има медицинска причина за секциото. Впоследствие това се превърна в мода при звездите, а по-късно и сред обикновените жени. Водещата има дъщеря Мари от брака си с бизнесмена Константин Будев "Гала не искаше да се мъчи с нормално раждане и предпочете да я срежем", разказват лекарите на водещата от онова време. Стефан подкрепял безрезервно половинката си и също толкова силно мечтаел за наследник. Преди време Гала успя да разведе 12-години по-младия от нея Стефан Николов и да остави 7-месечната му дъщеря Никол без баща, допълва hotnews.bgСнимка на Деня

Щрихи от Плевен